top of page
Vaderdag 2017

Geplaatst in de krant: Groot Voorschoten

 

Wat geef je de allerliefste, leukste, grappigste en meest zorgzame vader dit jaar nou toch weer op Vaderdag? Bij de zoveelste doorsnee Vaderdag zal bij de meeste vaders een lekkere douchegel of cadeaubon van de dichtstbijzijnde bouwmarkt best een acceptabel cadeau zijn. Maar dit jaar ligt het allemaal nét wat anders, want wat geef je in gódsnaam aan je waanzinnig dappere vader die op 31 januari jongstleden tijdens een niertransplantatie één van zijn twee goedwerkende nieren aan je heeft gedoneerd? 

Ik, jouw dochter, sinds 31 januari trotse eigenaresse van jouw goedwerkende nier 'Maartje' én na jaren eindelijk weer verlost van die ellendige nierdialyse, kan mijn dankbaarheid en blijheid niet in cadeaus uitdrukken. En weet je, ik ken je op mijn nu 40e goed genoeg om te weten dat dat ook totaal niet iets is wat jij zou willen.

Ok ok, volgens traditie zal ik je dit jaar wel weer een zelf geknutselde cadeaubon voor wat goudvissen voor je vijver geven, maar laten we wel wezen, dat valt toch compleet in het niet bij het enorme cadeau dat jij mij hebt geschonken?

 

En daarom lieve pap, wil ik jou op deze manier in het zonnetje zetten. Jij bent geen man die in het middelpunt van de belangstelling wil staan, maar je hebt nu even pech, want je hebt het meer dan verdiend en iedereen mag weten wat voor een grote held jij bent. 

Jij hebt mij mijn leven teruggegeven. 

Lieve pap, jij bent de beste.

En we leefden allebei nog lang en gelukkig....

Fijne Vaderdag! 

 

Heel veel liefs,

 

Marlous

bottom of page