top of page
Medimax

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Levenslang pillen slikken, dat is wat je o.a. staat te wachten als je een orgaantransplantatie hebt ondergaan. Daar kun je ontzettend moeilijk over doen óf je bedenkt dat je een heerlijke zak M&M’s meestal ook in één keer wegwerkt, dus dat dagelijks zo’n bakje vol met pillen slikken dan ook wel meevalt.

Hoe ik omga met de medicatie?

Ik vind het waanzinnig belangrijk om mijn medicatie trouw in te nemen zoals het hoort én moet. Dat betekent dat ik altijd alle pillen slik en nooit eentje vergeet. Om dat te voorkomen vul ik één keer per week voor de hele week mijn medicijnbakjes. Dat doe ik op een rustig moment in de ochtend, zodat de kans het grootst is dat ik geen fouten maak met het pillen uitzetten.

Na het vullen van de bakjes ‘check check dubbelcheck’ ik de bakjes om er zeker van te zijn dat ik er de juiste pillen en de juiste dosering in heb gestopt. Op deze manier vind ik het prettiger dan dat ik elke dag weer wat pillen uit die verschillende pillenstrips zit te pulken en daar ongetwijfeld weleens fouten bij zou maken.

Zo hoef ik niet te veel na te denken over de pillen en alleen maar elke ochtend een pillenbakje uit het mapje te pakken en ervoor te zorgen dat het bakje aan het eind van de dag leeg is. Dat klinkt best eenvoudig toch?

Welke bakjes ik als medicijnbakjes gebruik?

Ik heb daarvoor de Medimax (zie foto’s). Via Google vind je verschillende verkooppunten.

De Medimax is ook erg praktisch voor op reis.

bottom of page